#громадськемісце ЗС України мають значні успіхи на фронті #тернопіль #ternopil

ЗСУ просунулися в Курській області на відстань 26 км від кордону до села Анастасіївка, очевидно, вони обходять місто Суджа, – такі версії оприлюднюють Z-пабліки, але офіційного підтвердження чи верифікації через геодані немає.

За даними ISW, українські сили просунулись лише на глибину до 10 км. Однак можна припустити, що операція наших військових є вдалою, оскільки військовому командуванню чудово вдалось приховати наміри наступати на Курську область.

Станом на сьогодні аналітики стверджують, що українські військові прорвали щонайменше один опорний пункт та дві російські оборонні.

США висловлює підтримку

Сполучені Штати натякнули, що підтримують Україну в «курській операції». Це стало відомо з брифінгу речниці Білого Дому Карін Жан-П’єр.

– Ми повинні пам’ятати, що, очевидно, в цьому регіоні (Курській області) є російські війська. Вони там знаходяться і вони з цього регіону атакують Україну. Але загалом, як ви знаєте, ми підтримуємо Україну в тому, що вона робить, захищаючись від російської агресії».

Наші військові відбили «мʼясний штурм» на Луганщині

Імовірно, аби дистабілізувати ситуацію та зрівняти шанси, ворог робив спроби м’ясних штурмів. Українські військові успішно відбили атаку.

Ворог почав тиснути на угруповання українських військових, які обороняють єдиний клаптик Луганської області під контролем України.

Завдяки точній і злагодженій роботі бійців 135-го окремого Батальйону Територіальної Оборони 114-ї бригади противник втратив 10 окупантів загиблими і ще більшу кількість військових пораненими.

ДЖЕРЕЛО