#громадськемісце Волонтер з Полтавщини на велосипеді прибув до Тернополя в рамках благодійної акції для ЗСУ #тернопіль #ternopil

Олександр Каніболоцький, 64-річний волонтер з Полтавщини, здійснює унікальну благодійну акцію, подорожуючи Україною на велосипеді з метою збору коштів для Збройних Сил України. Його нинішній маршрут пролягає через кілька областей країни. 30 серпня чоловік приїхав до Тернополя, розповідає Суспільне Тернопіль.

[embedded content]
Історія волонтера та його велосипеда

Олександр розповідає, що велосипед, на якому він подорожує, має особливе значення:

“Це ще мого покійного батька, 80-х років”.

Волонтер Олександр Каніболоцький. Фото: Суспільне Тернопіль.

За професією Олександр – водій, але з початку повномасштабного вторгнення він активно займається волонтерською діяльністю.

Масштаби благодійних велопробігів

Перша благодійна подорож Олександра на велосипеді становила 500 км. Цього року він вже здійснив другий велопробіг, подолавши 1219 км та зібравши вражаючу суму – 1 600 000 грн для української армії. На ці кошти було закуплено безпілотники та прилади нічного бачення, частину з яких вже передано військовим.

Волонтер передає FPV-дрони. Фото: з особистої сторінки Олександра Каніболоцького у Facebook.

Волонтер із бійцями. Фото: з особистої сторінки Олександра Каніболоцького у Facebook.

Волонтер передає РЕБ для бійців. Фото: з особистої сторінки Олександра Каніболоцького у Facebook.

Поточний маршрут та збір коштів

За шість днів нинішнього туру Олександр проїхав Полтавську, Житомирську, Вінницьку та Хмельницьку області, зібравши 144 000 грн. Його маршрут продовжиться через Тернопільщину та Івано-Франківщину, а завершитися має в Ужгороді.

Волонтер збирає кошти через банківський рахунок, номер якого вказаний на його Facebook сторінці. Він наголошує на гострій потребі в безпілотниках:

“Наші воїни чекають там допомоги. Без волонтерської допомоги дуже тяжко”.

Особливості подорожі

Олександр подорожує з українським прапором, на якому є підписи бійців 110-ї, 116-ї та 81-ї бригад. Нещодавно він відвідав військових на Донецькому напрямку, що надихнуло його на організацію нового благодійного велопробігу.

Цікаво, що свій 65-й день народження Олександр планує зустріти в дорозі, продовжуючи свою благородну місію підтримки українських захисників.

ДЖЕРЕЛО