#громадськемісце У Міноборони України розповіли про результати рекрутингової компанії #тернопіль #ternopil

Ексзаступник Міністра оборони України Наталія Калмикова розповіла, що, попри третій рік війни, тисячі людей готові долучитися до Сил оборони. І це число продовжує зростати.

Про це вона заявила у підсумковому інтервʼю, передає Тернопільський обласний ТЦК СП.

— Ми самі здивовані тим, наскільки багато в Україні людей, які, попри те, що вже третій рік війни, готові долучитися до війська. Це тисячі людей. Після того, як ми відкрили перший рекрутинговий центр, ми бачимо, що ця цифра від місяця зростає, — зазначила вона.

За її словами, вже відкрито 34 рекрутингових центри у співпраці з місцевими адміністраціями.

— Людина має можливість обрати й потім вже з рекомендаційним листом від військової частини, пройшовши через навчальний центр, потрапити туди, де хотіла б себе реалізувати, — підкреслила вона.

На питання ведучого, чи можливе в перспективі формування і комплектування Збройних Сил України на 100% завдяки саме центрам рекрутингу, Наталія Калмикова відповіла:

— Історія показує, що під час війни це неможливо. Жодна країна не змогла пройти війну без мобілізації. Але в мирний час — однозначно. І навіть зараз, у воєнний час, ми бачимо, що балансується частина тих, хто йде по мобілізації, і тих, хто приходить добровільно.

Також ексзаступник Міністра оборони України поділилася результатами роботи своєї команди:

— Це команда дуже потужна. Це команда, яка вірить у свою роботу і вірить в те, що життя і здоров’я нашого захисника є найвищою цінністю. І насправді те, що зроблено за 11 місяців в частині урегулювання військової медицини, це те, чим ми можемо пишатися, але не треба зупинятися.

Крім того, вона назвала вагомою роботу щодо рекрутингу, служб з супроводу та унормовування системи ведення рапортів.

Група комунікацій Тернопільського ОТЦК та СП

ДЖЕРЕЛО