#громадськемісце Пиріг з полуницею зі сметанним соусом: рецепт #тернопіль #ternopil

Пісочний пиріг з полуницею виходить дуже ніжним, соковитим і солодким. Для приготування десерту потрібні мінімум продуктів, а в підсумку виходить соковита начинка, оточена розсипчастим бісквітом. У десерт не варто додавати ніяких ароматизаторів, бо ягоди надають випічці власний, неповторний аромат і смак, – пише АгроТер

Інгредієнти:

350 г борошна;

пачка вершкового масла;

дві ложки крохмалю;

склянка цукру;

чотири яйця;

свіжа полуниця;

два склянки сметани;

1 ч. л. розпушувача.

Пиріг з полуницею
Пиріг з полуницею.

Спосіб приготування:

Масло і половину цукру розтираємо міксером, додаємо борошно і розпушувач. Одне яйце збиваємо і додаємо його в борошняну масу. Замішуємо тісто.

У сметану додаємо цукор, що залишився, потім вбиваємо яйця, висипаємо крохмаль і все перемішуємо.

У змащену форму викладаємо тісто, робимо бортики і розподіляємо полуницю. Заливаємо її солодким сметанним соусом.

Готуємо пиріг 55 хвилин, встановивши температуру 180 градусів.

ДЖЕРЕЛО