#громадськемісце Не забрали повістку на пошті – штраф: що передбачає новий законопроект #тернопіль #ternopil

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував прийняти в першому читанні законопроект, який передбачає спрощення притягнення до відповідальності військовозобов’язаних за ухилення від мобілізації. Про це пише Файне місто з посиланням Судово-юридичну газету.

Як йдеться у повідомленні, документ розширює коло випадків, коли може накладатися заочний штраф без складення протоколу. Так, зміни до ст.258 КУпАП передбачають, що повернення виклику ТЦК з відмітками про невручення чи відмову в отриманні є підставою для того, щоб одразу винести постанову про заочний штраф, а не складати протокол, як раніше.

Протокол не складається у разі вчинення в особливий період адміністративних правопорушень, передбачених статтями 210, 210-1 КУпАП, розгляд яких віднесено до компетенції ТЦК, якщо особа не з’явилася без поважних причин або не повідомила причину неприбуття на виклик ТЦК, будучи належним чином повідомленою про дату, час і місце виклику, та за наявності у ТЦК підтвердних документів про отримання особою виклику або про повернення виклику з відмітками про невручення чи відмову в отриманні, – зазначається у законопроекті.

Нагадаємо, українцям почали надсилати повістки поштою, що стане звичайною практикою в умовах воєнного стану. Згідно з постановою Кабміну, повістки від ТЦК зберігатимуться на пошті лише три доби. Якщо за цей час військовозобов’язаний не забере повістку, йому загрожуватиме штраф у 17 – 25,5 тисяч гривен. 

ДЖЕРЕЛО