#громадськемісце На Тернопільщині аграрії пранують розвивати молочне скотарство #тернопіль #ternopil

«XVI Міжнародний молочний конгрес розпочав свою роботу. Незважаючи на війну, незважаючи на кадрові і економічні проблеми. Незважаючи на зменшення поголів’я молочного скотарства в домашніх господарствах»… Так написав на своїй сторінці у фейсбуці народний депутат, секретар парламентського комітету аграрної політики і земельних відносин Іван Чайківський.

Він повідомив, що мав нагоду та честь модерувати одну з панельних дискусій, де, в підсумку, підняли два глобальні питання:
– як спростити бюрократичні процедури для фермерів, які хочуть відновити ферму на місці господарських дворів колишніх колгоспів (наш аграрний комітет вже працює в цьому напрямку);
– як збільшити суму на будівництво молочних ферм за програмою пільгового кредитування «5-7-9» до 1 млрд. грн.

«Це те, що дасть аграріям поштовх у молочному напрямку. І призведе до збільшення умовної виручки з 1 га, в порівнянні з класичним рослинництвом», – наголосив Іван Чайківський.

Народний депутат вважає, що молочна галузь тримається на плаву, бо тут працюють люди, які розуміють, що таке додана вартість, що таке інвестиції та «гра в довгу». У роботі XVI Міжнародного молочного конгресу бере участь і генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран.

Від імені аграрного Тернопілля Іван Чайківський та Андрій Баран подякували Всеукраїнській Аграрній Раді та Асоціації виробників молока за організацію конгресу та щоденну працю заради підтримки і розвитку молочної галузі України.

Запис На Тернопільщині аграрії пранують розвивати молочне скотарство спершу з’явиться на обласТь.

ДЖЕРЕЛО