#громадськемісце Школярі з Тернополя їдуть на чемпіонат з математики у Францію #тернопіль #ternopil

У складі Національної збірної на суперфіналі 38-го Міжнародного чемпіонату з розв’язування логічних математичних задач двоє учнів з Тернополя представлятимуть Україну.

Суперфінал відбудеться 25-26 серпня у Парижі. Чемпіонат проводитиметься у 4 етапи. Про це повідомила сайту Терен вчителька хлопців Галина Дудар.

«Щоб навчитись розв’язувати зміст задач, потрібно працювати над собою, розв’язувати багато таких завдань, аби досягти високих результатів. Для кожного з хлопців це вже третій суперфінал, а цьогоріч вони виступатимуть в одній категорії», – каже Галина Дудар.

Протягом двох днів суперфіналу учасникам запропонують 16 задач різної складності. Враховуватимуть рівень складності кожної задачі і час, за який її розв’язано.

«Завдання надсилають перед самим початком змагань від Французької федерації і цього року вони вперше будуть перекладені українською мовою. До змагань ще є час, тому хлопці готуються, вправляються у розв’язуванні цікавих та складних задач. Вірю, що вони гідно виступлять у складі команди і Фортуна їм посміхнеться, – розповідає вчителька.

Джерело: Терен
Автор: Тетяна Бакай

ДЖЕРЕЛО